Toepassingen ademwerk

Toepassingen ademwerk

Door middel van ademhalingsoefeningen kun je chronische hyperventilatie verhelpen.

Chronische hyperventilatie & acute hyperventilatie

Hyperventilatie klachten

Hyperventilatie betekent dat je te snel of te diep ademt dit kan veroorzaakt worden door spanning en angst. Op het moment dat je hyperventileert is je ademhaling niet in verhouding met de inspanning die je levert. Bij hyperventilatie adem je over het algemeen te snel zonder dat je een fysieke inspanning levert.

Het verschil tussen acute en chronische hyperventilatie is dat je bij acute hyperventilatie last hebt van zeer intensieve aanvallen maar bij chronische hyperventilatie heb je gedurende een langere periode een versnelde ademhaling (lees meer…)

Maak contact met je autonome zenuwstelsel dmv je diepe en verbonden adem!

Wim Hof methode, wat is het?

De Wim Hof methode bestaat uit ademhalingsoefeningen, meditatie en koudetraining. Uit onderzoek blijkt dat deze drie methodes grote invloed kunnen uitoefenen op het autonome zenuwstelsel.

Het autonome zenuwstelsel heeft zeg maar twee standen, de sympathische en de parasympatische. De sympathische stand, de inspannende / stressvolle stand, ervaar je vooral bij stress, je ademhaling versnelt, je hartslag neemt toe, je bloeddruk verhoogt en je immuunsysteem wordt daardoor aangetast. Aan de andere kant heb je ook een ontspannen stand, de parasympatische, hierin gebeurt het tegenovergestelde (lees meer…)

5 verschillende ademhalingsoefeningen

Ik deel hier 5 verschillende ademhalingsoefeningen met je die je gewoon thuis kunt doen. Er kan een specifieke reden zijn waarom je met je adem aan de slag wilt gaan, de meest voorkomende en de manier waarop je ze kunt uitvoeren heb ik hieronder voor je uitgewerkt (lees meer).