fbpx

Dat knagende gevoel, ken je dat ook?

Ik had het goed voor elkaar, een fijne man, 2 lieve kinderen en een mooi huis; ♫♪♫♪ “We komen niets te kort we hebben alles…” ♫♪♫♪

En toch was er zo’n knagend gevoel van onvrede, het gevoel een afslag gemist te hebben of zoiets. 

Ik ben altijd al een ondernemend typje geweest met veel interesses maar toen mijn kids nog jong waren leek het wel of alles om me heen belangrijker was dan tijd inruimen voor mezelf. Ik stond altijd AAN én in dienst van iedereen die me “nodig had”.

Op mijn vrije dagen de kinderen naar school brengen, snel weer naar huis, wasjes draaien, huis opruimen, wachten op het schoolplein en hop hop naar de stadsspeeltuin etc. 

Tijdens mijn werk was ik ook altijd druk om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden was en de weekenden draaiden vooral om sociale verplichtingen. 

Van buiten het perfecte plaatje maar van binnen ontevreden, aan alles twijfelend en echt niet happy.

Nu ben ik best radicaal dus het was niet gek geweest als ik er in 1 keer de brui aan had gegeven maar gelukkig (achteraf he) heb ik dat toen niet gedaan. In plaats van het “erbij neerleggen” of weggaan ben ik aan de slag gegaan met mezelf met behulp een lading zelfhulpboeken en een coach.

In de eerste plaats om van die onvrede af te komen maar uiteindelijk heeft het me zoveel inzichten gegeven en mijn leven zo positief veranderd dat het me motiveerde om zelf ook verschillende coaching opleidingen te volgen en nu begeleid ik alweer 5 jaar zelf mensen om meer ruimte voor zichzelf te creëren.

Evelina Zinger Hoorn Blokker Ademcoach
Evelina, Patrik, Kenzi en Rogi Zinger

Maar goed, hoe is het nu dan bij mij?

Nou voor iemand die mij nu pas leert kennen is de beschrijving hierboven haast niet voor te stellen want ik ben nu hét voorbeeld van iemand die goed voor zichzelf kan zorgen en daar ook tijd voor vrijmaakt. 

Ik plan zelfs mijn eigen behoeftes als eerste in mijn agenda; maandelijkse saunadagjes, lunchen met een vriendin, dansavondjes, massages, spiriwiri workshops, interessante trainingen, weekendjes weg met manlief en festivals met mede “nuchtere zwevers”.

Ook qua zorgtaken ben ik meer gaan delegeren door mijn eigen tijd te gaan claimen en heb “hoe het heurt” wat meer los gelaten. Als gevolg daarvan heb ik intussen ook 3 zelfstandige ‘mannen’ in huis die heel goed weten dat het niet mijn taak is om voor ze te zorgen en ze gelukkig te maken .

Ik heb leuke nieuwe mensen leren kennen die niets van me nodig hebben maar me juist energie geven en met wie ik regelmatig afspreek. En mede door “heel egoïstisch” voor mezelf te kiezen is mijn relatie leuker dan ooit tevoren. Ook omdat ik iedere dag weer heel bewust kies voor mijn partner.

Wat je over mij moet weten

Als coach laat ik mensen hun blinde vlekken, patronen en gedrag inzien maar dat betekent niet dat ik zelf die niet meer heb. Daarom laat ik mezelf nog steeds regelmatig coachen op zowel privé als zakelijk vlak omdat ik weet dat groeien, op welk gebied dan ook, veel makkelijker is met iemand die niets van je wilt en je daarom vanuit een helicopterview oordeelloos inzichten kan geven. 

Ik ben gek op mooie songteksten ik zie ze als inspiratiebron en haal er vaak mooie boodschappen en lessen uit. Mijn trouwgeloftes hing van verschillende songteksten aan elkaar, ik zet bepaalde nummers ook heel bewust in tijdens het coachen en zelfs op deze “over mij pagina” begin en eindig ik met een stukje van een songtekst! 

Ik lees alles wat los en vast zit over persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ook als ik in de auto zit staat er altijd wel een inspirerend audioboek of podcast op. Daarnaast groei ik elke dag weer door me te laten coachen en me verder te verdiepen tijdens trainingen en retraites. Het meest in mijn element ben ik op een spiriwiri festival als zelfbenoemde ‘nuchtere zwever’.

Evelina Zinger Hoorn Blokker Ademcoach
Evelina Zinger Hoorn Blokker Ademcoach
Evelina Zinger ademworkshop ademsessie groep

Mijn visie

Ik ben ervan overtuigd dat je (met soms een beetje moed) kunt ontsnappen aan de negatieve invloed van je opvoeding en jeugd en aan de angst voor “wat de buren zeggen”. Dat je met de hulp van een passende coach jezelf zo goed leert kennen dat je steeds beter weet wat jij wilt. Dat je altijd keuzes hebt en niet het leven hoeft te leven wat iemand anders van je verwacht. 

Hierop aansluitend: Ken je het nummer Lef van Karin Bloemen? Deze tekst raakt me steeds weer en geeft precies aan wat ik bedoel:


♫♪♫♪ Iedere dag heb je opnieuw de keus:

ren je door of gooi je rigoureus

je bestaan overhoop

weg de onzin, het gejaag en het gedoe

heb je het lef dan is het nooit te laat

om te beseffen dat het zo niet gaat

reik niet naar de hemel, maar haal ‘m naar je toe  ♫♪♫♪

Wil je me ook eens horen praten dan kun je hier de opnames vinden van de podcast van Liane van Levenswerk (lvnswrk). Ook hier te beluisteren.