fbpx

Vakantie inzichten

Workshop schema 297 x 210 mm 350 x 210 mm 4

Met hoeveel cocktail op kun je nog achter het stuur?

(en meer vakantie inzichten 😂)

Wie heeft eigenlijk het stuur van mijn leven in handen? Die vraag kwam onlangs bij me op, toen ik mezelf letterlijk tijdens mijn vakantie in Thailand liet rijden. De reis was van tevoren uitgestippeld door een expert, onze gids wist precies waar de reis heen ging en de chauffeur bracht ons keurig overal naartoe, niet alleen per busje of boot maar zelfs op de tractor! Het was heerlijk om even alle controle los te kunnen laten, zij het voor een korte periode.

Maar zoals altijd heeft elk voordeel zijn keerzijde. Ik kon namelijk tijdens de reis niet zelf bepalen waar en wanneer ik wilde eten, wat resulteerde in veel snacks zoals wafels en koekjes onderweg. Voor mijn geliefde latté in de ochtend moest ik behoorlijk mijn best doen, aangezien dat niet zo bekend was in het noorden van Thailand.

Daarnaast liet ik me (ja, ik geef toe, ik deed het zelf) leiden door de prijzen op de drankenkaart bij het maken van mijn keuzes. Wijn is in Thailand een luxe en vaak alleen per fles verkrijgbaar, voor wel 10 keer de prijs van een ander drankje zoals bier of cocktails. Dus in plaats van een glas of twee wijn bij het eten koos ik voor bier en cocktails. Ik ging op dat moment voor een lagere rekening, zonder te denken aan wat mijn lichaam daarvoor betaalde.

Maar goed, dat was allemaal prima, ik heb ervan genoten! En nu is het dus weer tijd om het stuur in eigen handen te nemen!

Donderdag heb ik meteen de eerste stap gezet. Ik was lekker vroeg wakker (dankzij de jetlag) en heb een uur gewandeld. Mijn voeding is weer op het kh-arm/keto-pad en ik ga mezelf weer op de eerste plek zetten! Even weer bewust omgaan met alcohol en genieten van alle energie die ik krijg van deze gezonde stappen.

Niet wachten tot maandag, volgende maand of in de valkuil trappen van ‘ach, het is nu vakantietijd, mijn gezondheid komt wel weer in september’. NU is altijd het beste moment voor mij.

0 reacties op “Vakantie inzichten”