fbpx

Stiltedag in de Sauna

IMG 9637

De Stiltedag in de Sauna:
Een bijzondere Date met Jezelf!

Het klinkt misschien zweverig, maar zo’n dag is eigenlijk gewoon een geweldige manier om jezelf wat quality time te gunnen. En gister was weer zo’n dag voor mij 😊, omdat ik daar zo van geniet en daar zoveel inzichten opdoe wil ik dat graag met je delen.

Zeker 1x per maand ga ik naar fijn een saunacomplex die bekend staat om z’n stilteruimtes, helemaal in mijn uppie. Geen telefoon, geen klok, gewoon ik en heel veel tijd voor mezelf. De baden zijn mijn toevluchtsoorden, vooral als ik met mijn oren onder water duik. Klinkt misschien gek, maar dat is als een mini-retraite voor mijn brein. In de rustruimtes laat ik mijn gedachten alle kanten op stuiteren of dommel ik lekker weg.

En ja hoor, ik heb ook zo’n fancy opschrijfboekje bij me om al mijn briljante ingevingen op te schrijven (niet dat ze altijd briljant zijn, maar hey, het idee is leuk).

Het eten volgt geen schema, maar gewoon mijn gevoel. Lunchen om 11:00 uur? Top! Of misschien pas om 15:00 uur? Prima! Wie zegt dat eten gebonden moet zijn aan de tijd? En wat betreft die opgieting – ik gebruik mijn adem om die hitte te verwelkomen alsof ik een heuse zen-meester ben 🤲. Ik zweer het, mijn innerlijke boeddha is trots op me.

En ja, het koude dompelbad is soms nog een uitdaging, maar ik stel mijn parasympathisch systeem (een woord wat je niet zo vaak hoort) gerust door rustig langzaam uit te ademen. Echt, zo kan iedereen de ijzige koude weerstaan! Het beste van alles? Ik hoef niet te praten of te reageren op niets of niemand 🤐. Gewoon luisteren naar het gebabbel om me heen, zonder me erin te mengen. Dat voelt als een soort sociale detox.🤭

Je zou kunnen denken dat mensen je raar vinden als je alleen gaat, maar ik vermoed eerder dat ze nog wel eens jaloers kunnen zijn op je me-time!

Dus als je ooit denkt dat het gek is om in je eentje naar de sauna te gaan, vergeet dat dan maar. Het is eigenlijk gewoon een prachtige date met jezelf, zonder het ongemakkelijke geklets en de lastige keuzes. Dus laat jezelf lekker verwennen en zet zo’n stiltedag in je agenda – je verdient het!

Lezen, slapen, eten, koffie, schrijven, mijmeren, sauna, thats it!

Oja nog een extra tip als je kleine kinderen hebt; kom pas thuis als alles gegeten heeft en zoet in bed ligt om het zen gevoel nog even langer vast te houden! 😉 Lees je dit en ‘vind je hier wat van’? Dat dit “toch echt niet kan,” dat “jij daar geen tijd voor hebt,” of bijvoorbeeld “dat je dit nooit zou durven,” maar ergens triggerd het wel iets bij je (misschien een stil verlangen😍) dan help ik je heel graag om al die stemmetjes te laten verstillen.

Tijdens het ’the KEY to ME’ weekend zijn namelijk overtuigingen en gedachten die maar door razen ook een item waar we mee aan de slag gaan. Het is een unieke kans om jouw innerlijke rust te vinden, om te ontdekken wat er werkelijk in jou leeft.

Misschien denk je nu: “Maar dat is niet voor mij weggelegd” of “Dat is vast niet zo geweldig als het klinkt.” Maar geloof me, het is een ervaring die je niet wilt missen. Juist als je denkt dat je er geen tijd voor hebt, is dit het juiste moment om jezelf deze tijd te gunnen.🙃

Het ’the KEY to ME’ weekend is een moment van transformatie, waarin je jezelf kunt openstellen voor nieuwe mogelijkheden en diepgewortelde overtuigingen kunt loslaten. Je leert hoe je voluit kunt genieten van je me-time, zonder je schuldig te voelen of jezelf te bekritiseren. Dus grijp deze kans en geef jezelf een cadeau 🎁 dat blijvend is. Een cadeau dat je zelfliefde en innerlijke kracht vergroot.

Schrijf je nu in met vroegboekkorting via deze link en ontdek hoe dit weekend jouw leven kan verrijken: Klik hier Ik kijk ernaar uit om jou te verwelkomen tijdens het ’the KEY to ME’ weekend, waar we samen die stemmetjes laten verstillen en je diepgaande rust en inspiratie vinden. Tot snel

0 reacties op “Stiltedag in de Sauna”