fbpx

Overpeinzingen


Aaah waar blijft mijn tijd?

Wie bepaald jouw 24 uur?!

Heb je wel eens het gevoel gehad dat er simpelweg niet genoeg uren in een dag zitten voor alles wat je wilt doen? Het lijkt soms alsof succesvolle mensen, die naast werken, sporten etc ook nog tijd hebben voor ergens zen te mediteren meer tijd hebben dan jij…

Onlangs luisterde ik naar een inspirerende podcast tijdens een wandeling (meteen een tijdsbesparende tip) en dit onderwerp kwam ter sprake.

De strekking van de podcast was: “iedereen heeft maar 24 uur in een dag”. En hoeveel tijd daarvan besteed je aan dingen waar jij blij van wordt en vice versa, waar je niet blij mee bent?

En hoe kan het toch dat sommige mensen bergen verzetten in die 24 uur en anderen constant tijd tekort komen?


Zelf ben ik altijd erg productief, maar ik trap ook af en toe in de valkuilen die mijn tijd opslokken en stress veroorzaken.

Om mezelf een schop onder de kont te geven, heb ik voor nu even een tool aan mijn dagelijkse routine toegevoegd die me inzicht geeft, tijd bespaart en me scherp houdt.

Door deze nieuwe manier van werken ben ik beter geworden in het elimineren van afleidingen, het stellen van prioriteiten en het slim gebruiken van mijn tijd, waardoor ik meer gedaan krijg in minder tijd.

Hierdoor houd ik meer tijd over voor ontspanning en rust, wat ik heel erg nodig heb maar wat er anders nog wel eens bij in schiet.

Daarvoor gebruik ik de app Toggl. Met deze app kun je heel eenvoudig je tijdsbesteding in de gaten houden en bewustwording, overzicht en tijd creëren.

Ik zet de app aan als ik met iets begin (bv deze nieuwsbrief schrijven) en dan gebeuren er 2 dingen: ik zie hoe lang ik er werkelijk mee bezig ben én ik zie aan het einde van de dag in een mooie grafiek hoe mijn dag zich heeft gevuld, en dus ook waar het eventueel mis is gegaan.


Om meer inzicht te krijgen in mijn eigen invulling, zet ik de app nu tijdelijk bij echt alles aan.

Dit drukt me met de neus op de feiten hoeveel tijd ik verspil aan bijvoorbeeld Netflix, dat ik mijn beweging niet moet vergeten en dat huishoudelijke taken ook tijd kosten (misschien toch maar een hulp zoeken?!).

Ik zie ook in dat ik soms erg veel tijd kwijt ben met het uitzoeken van technische problemen voor mijn website, wat het wellicht lonend maakt om daar iemand voor in te huren.

Wil je ook weten waar je extra tijd kunt creëren om meer leuke dingen te doen? Bedenk dan eerst ‘hoeveel tijd je aan wat’ wilt gaan besteden in jouw eigen 24 uur, download dan de gratis Toggl app, en ga ook eens checken hoe dat nu gaat!

Door de inzichten in hoe het nu gaat én de wetenschap van hoe je het zou willen, kun je jezelf coachen naar een betere invulling van je dag, waardoor je meer kunt genieten van je vrije tijd en veel effectiever je tijd benut.

Deze mail zou ik in 30 minuten hebben geschreven, maar ik zie nu dat ik er al 50 minuten over heb gedaan, dus mijn tijd is op! Tijd om de was in de droger te doen

Oja en als je op deze manier ook meer tijd over houdt voor jezelf dan heb je ook eindelijk eens tijd om die gratis ademvideo’s te gaan bekijken die je wellicht al een keer bij me hebt aangevraagd 😉. Had je dat nog niet gedaan? Dan kun je ze hier vinden!

0 reacties op “Overpeinzingen”