fbpx

Het intrigerende levensspel;

Wat zijn de spelregels?

Heb jij dat ook wel eens dat het leven kan aanvoelen als een complex en nieuw spel zonder duidelijke spelregels. Dat kan frustrerend zijn, maar weet je, het is allemaal een kwestie van perspectief want je kunt het ook op een geheel andere manier bekijken.

Bekijk het grotere plaatje

Soms kun je zo verstrikt raken in de details van je dagelijkse leven dat je kan vergeten dat je ook kan uitzoomen om het grotere plaatje te kunnen zien. Denk aan een schilderij: als je er te dichtbij staat, zie je slechts één penseelstreek. Maar als je een paar stappen achteruit doet, ontvouwt zich het prachtige geheel. Ditzelfde geldt voor jouw leven. 

Herken je dat patroon waarin je steeds weer op hetzelfde thema wordt gewezen? Weer iemand die je teleurstelt, of weer dat gevoel dat niemand je begrijpt of dat jou ‘iets wordt aangedaan’? Als je een stapje terug zet kun je vaak ontdekken dat er een rode draad door al je ervaringen loopt. 

Of misschien is het wat heel anders bij jou maar is het wel een steeds terugkerend iets. Dat ‘iets’ is die rode draad en die is ergens begonnen en dat herhaalt zich totdat je de les erin hebt geleerd en een niveau hoger komt in dit ‘spel’.

Je kunt je hele leven zien als een groot spel en jij bent de gamer. Hoe je naar dit spel kijkt, bepaalt je ervaring. Ben je gefrustreerd omdat je de regels nog niet kent, of kijk je vol verwondering uit naar wat er nog gaat gebeuren? 

Kun je al een patroon herkennen?

Zelfs als je niet onmiddellijk alle uitdagingen begrijpt op ‘jouw speelveld’, kun je vaak wel het patroon zien als je er later op terugkijkt. En als je het spelletje doorhebt dan verschijnen er weer nieuwe en zwaardere uitdagingen voor het volgende level in jouw spel. 😉 Hoewel dit soms frustrerend kan zijn, helpt deze cyclus je te groeien. Bekijk je het leven als een groot uitdagend spel dan hoef je ook niet meer bang te zijn voor de toekomst. 

Dus laat los en geniet van de onverwachte gebeurtenissen, want juist dat maakt het leven interessant. Als alles volgens plan zou verlopen, zou het maar saai zijn. Dus omarm de verrassingen en de onverwachte wendingen.

Adem diep in, relativeer, lach om de absurditeit van het leven en ga door. Het draait allemaal om perspectief.

En als je wordt herinnerd aan dat oude patroon (die rode draad), probeer dan dankbaar te zijn voor de groeikansen die het biedt. Zie ze als tests die je voorbereiden op het volgende niveau van dit spel.

Laat me weten wat je van deze kijk op het leven vindt, en deel gerust je eigen gedachten en ervaringen. En wil je hier wat mee, maar weet je nog niet zo goed wat🙄, dan ben je altijd welkom voor een coaching sessie om de spelregels en aanwijzingen van jouw eigen ‘game’ te verkennen.

0 reacties op “Het intrigerende levensspel;”