Over Evelina

Over Evelina

Ik was altijd bezig met de buitenwereld, erbij willen horen, doen wat van me verwacht werd, voor een ander klaar staan en de mening van anderen belangrijker te vinden dan die van mezelf.

Tot op mijn 30e jaar de omslag kwam en ik binnen een uur had besloten te gaan scheiden en stap voor stap mijn eigen leven te gaan leiden, met mijn eigen keuzes tot in de kleinste details.

Door bij elke stap voor ogen te hebben dat ik een keuze heb is mijn leven zoveel leuker en interessanter geworden.

Ik kies voor tijd voor mezelf  voor mijn maandelijkse saunadag, massages, spiriwiri workshops en festivals. 

Ik kies elke dag weer voor de mooie relatie met mijn man en kinderen en ik kies in alle situaties waar ik als mens blij van wordt en dat brengt goud!

Je hebt altijd een keuze: hoe moeilijk en uitzichtloos een situatie soms ook lijkt. Kies je wat mensen van je verwachten of kies je wat jij jezelf gunt. En kiezen om het zo te houden is ergens ook een keuze. 

Ik zelf kies 80% van de tijd voor bewust en gezond (vind ik ook gewoon erg lekker) en 20% voor rode wijn met snacks of een kaasplankje met een glaasje port, dagelijks mijn latte, het liefst met havermelk, dat dan weer wel en tijd voor mezelf.

Ik kies er ook voor om mezelf steeds te blijven ontwikkelen, ik lees alles wat los en vast zit over persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. En als ik in de auto zit staat er altijd wel een inspirerend audioboek of podcast op. Daarnaast groei ik elke dag weer door me te laten coachen en me verder te verdiepen tijdens trainingen en retraites.

 

Het verbonden ademen kwam jaren geleden op mijn pad tijdens een ademdag in een leuk kerkje bij ons in het nuchtere West Friesland. Ik was altijd al nieuwsgierig naar nieuwe dingen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling dus ik was er klaar voor!

Ik weet nog dat het effect van die ademdag een hele diepe indruk op me maakte en ik wist ook meteen dat ik met mijn adem aan de slag mocht gaan!

Na die dag volgende er nog verschillende 1 op 1 sessies bij mijn vaste ademcoach Esther en ook mijn halve vriendengroep stuurde ik naar haar toe omdat ik zag dat het ademen bij iedereen wel wat teweeg bracht.

Op dat moment had ik er echt nog geen idee van dat ik ooit ook een eigen adempraktijk zou hebben!

Jaren later was ik wat ontevreden over mijn activiteiten als voedingscoach. Ik voelde heel duidelijk dat ik op zoek moest naar tools voor meer diepgang in mijn coaching maar het hoe en wat was me nog niet helemaal duidelijk.

Zoals altijd komen dingen uit onverwachte kanten; tijdens een opleiding tot vitaliteitscoach, waar ik mee begon voor het voedingsgedeelte, werd het verbonden ademen ook als uitbreiding van de opleiding aangeboden!

Ik wist meteen, dit is wat ik zocht!

Nu alweer heel wat jaren verder in de tijd brengt het ademen me nog elke dag zoveel plezier, verbondenheid en inzichten en ik ben zo dankbaar dat ik het ademwerk kan delen. De combinatie van de 1 op 1 sessies, de workshops en de weekenden geven me de diepgang waar ik naar verlangde en ik geniet volop van de mooie groei die ik bij mijn cliënten zie.

Ik gun het iedereen om ook te kiezen voor de flow van het leven en je passies te volgen! 

BDA610A4-4050-413E-B830-ED9B7DC8C61E

Voor externe lezingen of workshops kun je me ook boeken via het deskundige bestand van Zij Spreekt.