fbpx

Ik doe het helemaal niet zo goed! ☹️

stiltedag in de sauna

En hoe het kan dat mijn 10 rittenkaart van de sauna alweer verlopen was…

Terwijl ik terugblik op het afgelopen jaar, realiseer ik me dat ik een belangrijke belofte aan mezelf niet helemaal ben nagekomen. Mijn voornemen was om meer tijd te besteden aan zelfzorg en persoonlijke groei. Echter, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat niet alles volgens plan is verlopen.

Één van mijn voornemens was om elke maand een dag naar de sauna te gaan, niet als een gezellig vriendinnenuitje, maar puur voor mezelf om op te laden. 

Afgelopen zaterdag stond ik vol goede zin bij de balie van mijn favoriete sauna, klaar om te ontspannen, maar tot mijn teleurstelling ontdekte ik dat mijn 10-rittenkaart al in september was verlopen…

Dit was best een tegenvaller, aangezien er nog vijf bezoeken op stonden die ik nu dus kwijt was. Ik was een beetje van slag door het besef dat niet alleen de euries onbesteed weg waren, maar ook dat ik niet eens had gemerkt hoe weinig ik de afgelopen tijd naar de sauna was geweest.

Omdat deze gedachten niet echt voor een ontspannen vibe zorgden ben ik gaan reflecteren om te kijken wat ik hiervan kon leren. Ik geloof namelijk sterk dat negatieve dingen je niet worden aangedaan, maar juist vóór jou gebeuren, om je ergens op te wijzen. Dit incident liet me inzien dat ook ik mezelf snel vergeet in de waan van de dag en door een volle agenda.

Daarnaast had ik me ook vorig jaar voorgenomen weer regelmatig de dansvloer op te gaan met mijn dansgroepje. Helaas werden de danssessies steeds door de leider verzet, en voordat ik het wist, glipte deze activiteit door mijn vingers. 

Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk dagelijkse beslommeringen prioriteit krijgen boven dingen die echt belangrijk voor ons zijn!

Vorig jaar schreef ik nog een blog over dit onderwerp, waarin ik mijn inzichten deelde over het vinden van balans en het nastreven van zelfzorg te midden van de drukte van het dagelijks leven. Dus eigenlijk hoe het zou moeten, in tegenstelling tot mijn recente ervaringen 😊.

Kennis hebben is één ding, maar het in actie brengen is ook voor mij een voortdurend proces. Desalniettemin ben ik vastbesloten om opnieuw mijn intenties in daden om te zetten.

Mijn eerste saunabezoek voor 2024 staat al gepland, en eind deze maand sta ik weer op de dansvloer! Ook heb ik een aantal avonden ingepland om weer lekker te zingen. Soms is het nodig jezelf eraan te herinneren waar je blij van wordt🥰.

En waar wordt jij blij van en wat mag jij meer voor jezelf gaan doen aankomend jaar? Heb je daar al over nagedacht maar wiebelt het nog een beetje? Doe dan eens mee met een ademworkshop. Een avond om alle mindere beslissingen lekker uit te ademen en alle nieuwe betere intenties in te ademen! Je kunt je aanmelden via deze link.

Een ademsessie is een mooie stap om jouw intenties te bekrachtigen 👊🏻

0 reacties op “Ik doe het helemaal niet zo goed! ☹️”